Radio Romania Actualitati – Restaurarea Bisericii Nativităţii de la Bethleem va fi terminată în 2017

Creştinii care îşi planifică un pelerinaj în Ţara Sfântă, pentru mulţi, o călătorie o dată în viaţă, au şansa ca în 2017 să vadă pereţii Bisericii Vechi a Naşterii din Bethleem, după ce schelele pentru restaurarea interiorului vor fi date jos.

Lucrările de restaurare la pereţii cu mozaicuri au început în 2015.

Doar 20% au rezistat din cauza deteriorării în timp.

Lucrările de restaurare interioară la Biserica Nativităţii de la Bethleem, considerată locul tradiţional al naşterii lui Iisus, ar urma să se încheie în 2017, înainte de Paşte.

Sute de ani, funinginea de la lumânări şi praful au acoperit pereţii.

După curăţarea mozaicului înnegrit, diferenţa este ca între zi şi noapte. În 2009, Autoritatea Palestiniană a înfiinţat Comitetul pentru restaurarea Bisericii Naşterii, cu permisiunea celor trei biserici: Romano-catolică, Ortodoxă greacă şi Apostolică Armeană.

Giammarco Piacenti, descendent dintr-o familie de restauratori italieni, aduce la lumină printr-o amplă lucrare de curăţire şi restaurare interiorul bisericii.

Este prima restaurare majoră din era modernă.

Ultima dată când basilica a fost renovată a fost în 1479. UNESCO a inclus acest lăcaş în patrimoniul mondial. 25 de oameni foarte bogaţi din întreaga lume şi state interesate au finanţat lucrările, estimate la 15 milioane de dolari.

Read the complete article on romania-actualitati.ro